Trainer/Docent

Wido de Klein

 

Is muziekleerkracht op basisschool De Avonturier in Vught. Daarnaast mindfulnesscoach, leerkracht basisonderwijs, zanger, gitarist, bassist, bandcoach, creatief, met passie voor muziek, het leven, de natuur, ons mens-zijn.

 

Inhoudelijk:

Muziek beleven en begrijpen is niet iets wat vanzelf gaat. Het is als jezelf en de wereld leren begrijpen. Het vergt training, oefening, goede begeleiding, inzet en doorzettingsvermogen. Al ruim twintig jaar speel ik in bands, projecten en musicals in diverse functies als zanger, bassist en gitarist.

Vanaf mijn negende jaar speel ik gitaar en vanaf mijn twintigste jaar heb ik het plezier in zingen ontdekt. Sinds die tijd heb ik mijn stem ontwikkeld bij diverse docenten. (Jack Breikers, Klaartje van Veen, Edwin Balogh, Alberto ter Doest).

Aanvullend heb ik de opleiding 'Muziek als Vak' gevolgd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

In mijn voormalige functie als basisschoolleerkracht heb ik het genoegen gehad vele kinderen te mogen begeleiden in hun ontwikkeling als mens. Mensen zijn sociaal betrokken wezens die elkaars liefde en warmte nodig hebben om te kunnen (over)leven. Dat betekent ook dat je met elkaar leeft, met elkaars gemakken en ongemakken. Laatste kun je niet naar wens uitsluiten of isoleren. Wat je wel kunt leren is jezelf trainen in hoe je met je aandacht bij jezelf kunt blijven zonder je voortdurend door de talrijke prikkels uit onze omgeving te laten afleiden.

 

Na zelf een training mindfulness MBSR te hebben gevolgd, wilde ik deze rijke ervaring graag delen met de kinderen. Een beleving van aandacht, rust in jezelf in het moment zoals het nu is. Daarom heb ik de opleiding tot aandachtstrainer voor kinderen gevolgd bij Eline Snel.